sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Viikonloppu Melbournessa blogiystävien seurassa

Loppuvuosi on hujahtanut aivan vilauksessa! Joulukuun puolessa välissä ennätimme vielä pidennetyksi viikonlopuksi Melbourneen, missä ohjelmassa oli perhejuhlien lisäksi rentoa turreilua kaupungilla, sillä edellisestä Melbournen reissusta olikin jo ehtinyt vierähtää harmittavan pitkä aika. 


Australian toiseksi suurin kaupunki Melbourne tunnetaan maan kulttuuripääkaupunkina. Boheemin kaupungin kadut pursusivat musiikkia ja taidetta, ja tempperamenttisista säävaihteuistaan tunnetun kaupungin kesäinen viikonloppu antoi tällä kertaa myös säänsä puolesta vähintäänkin parastaan. 



Reissumme ajoittui myös hyvään saumaan, sillä sain kaupunkioppaakseni blogiystäväni Nooran, joka on Melbournessa kuin kotonaan. Tapasimme pari vuotta sitten Sydneyssä Suuri Seikkailu -blogin takaa löytyvän pariskunnan ollessa edellisellä huikealla maailmanvalloituksellaan. Uusi, vähintäänkin yhtä huikea seikkailu toi heidät onneksi takaisin Melbourneen. 

Malja ystävyydelle ja Melbournen kesälle! Kuva: Noora Kovalainen
Melbourne on tunnettu katutaiteestaan ja kapeilla kujilla tepastellessaan kannattaakin pitää silmät auki, sillä upeita yksityiskohtia on joka puolella. Välillä kannattaa myös muistaa kurkistaa ylöspäin, sillä usein ne kaikista vaikuttavimmat taideluomukset löytyvät juuri korkeammalta – ja niitä on myös harvemmin töherrelty uuteen uskoon.



Melbournen päänähtävyyksien ja katutaiteen lisäksi ehdimme myös vierailla ydinkeskustan ulkopuolella. Nautimme virkistävät paikalliset oluet Stomping Ground -pienpanimossa Collingwoodissa, ihailimme auringonlaskua Naked for Satan -baarin kattoterassilla Fitzroyssa ja illan hämärtyessä kävimme vielä katsomassa supersöpöjä pikkupingviinejä St Kildan rannikolla. 


Kesäinen viikonloppu Melbournessa mahtavassa seurassa oli ehdottomasti parasta vastapainoa loppuvuoden työkiireille. Jään myös innolla seuraamaan blogiystävien suuren seikkailun jatkoa - ja odotan myös jo seuraavaa tapaamistamme. 

Lämmin kiitos blogin seuraajille kuluneesta vuodesta! Tällä kertaa vuosi vaihtuu Hong Kongissa. Missä sinä otat uuden vuoden vastaan?


Seuraa Eliza Does Oz -blogia seuraavissa kanavissa: 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti