torstai 2. kesäkuuta 2016

Burleigh Heads - suosikkirantani Gold Coastilla / #IGTravelThursday

Australiassa on nyt virallisesti siirrytty talveen ja täällä Sydneyssä on takana melkoisen ankea ja kolea viikko. Tämä onkin mainio hetki fiilistellä ja lämmitellä mieltä Queenslandin muistoilla. 


Brisbanessa asuessamme hurautimme useampana viikonloppuna biitsipäivän viettoon tunnin ajomatkan päähän Gold Coastille, jossa rantaviivaa riittää noin 60 kilometrin verran ja erilaisia rantoja löytyy varmasti jokaisen makuun. Gold Coastin ikoninen Surfer's Paradise ei odotuksistani huolimatta sittenkään ollut se oma paratiisini. Epäilemättä se olisi sitä varmasti ollut vielä muutama vuosi sitten, sillä paikka on ehdottomasti jokaisen surffi-bilehileen mekka. Näin hieman - ööh - rauhoittuneempaan makuun Surfersin eteläpuolella sijaitseva Burleigh Heads sen sijaan tarjosi itselleni kaikkea mitä mahtavalta biitsiltä voisin vain toivoa: vähemmän väkeä, upeat näköalat, mahtavat uinti- ja surffiolosuhteet ja hyvät palvelut. 


Burleigh Heads tarjoaa mukavan rentoa ja hieman boheemimpaa tunnelmaa ja aluetta kuulee usein verrattavan Byron Bayhin. No, en ole itse vielä käynyt Byronissa, joten en osaa arvioida väittämää sen paremmin. Tunnelma on joka tapauksessa kohdillaan! 

Niiden palvelujen osalta on suorastaan pakko mainita pari ehdotonta suosikkiani, jotka muuten molemmat sattuvat olemaan vege-ravintoloita: 

The Pocket Burleigh tarjoaa todella hyvää kahvia sekä Välimeren herkkuja, kuten falafelia, tahinia ja hummusta. 


The Pocket Burleigh
13 Connor St
Burleigh Heads

Govindas Pure Vegetarian tarjoaa todella herkullista intialaista kasvisruokaa. Ruoat ovat esillä buffet-tyyliin, joista voi valita mieleisensä kombon. Annokset ovat myös isoja, joten niistä riitti usein vielä lounaaksi seuraavallekin päivälle. 


Govindas Pure Vegetarian
20 James St
Burleigh Heads

Burleigh Heads on ehdottomasti oma paratiisini Gold Coastilla, mistä voi ihastella hulppeita näkymiä Surfersin ylle sopivan hajuraon päästä.  


Oih, Queensland! Onneksi tapaamme jälleen reilun viikon päästä, jolloin suuntaamme pohjoisen tropiikkiin, missä lämpöä pitäisi riittää vielä näin talvellakin. 



Instagram Travel Thursday on joka kuukauden ensimmäisenä torstaina tapahtuva kansainvälinen kampanja, jossa merkitään omia matkailuaiheisia kuvia tunnisteella #IGTravelThursday. Näin saadaan levitettyä matkailuinspiraatiota ja -tietoutta kuvien muodossa. Kampanjan järjestäjinä Suomessa toimivat Travelloverblogi, Muru Mou ja Rimma+Laura. Tervetuloa osallistumaan mukaan kampanjaan, tarkemmat ohjeet löydät täältä. Minut löydät Instagramissa nimellä @elizadoesoz

14 kommenttia:

  1. Tuonne mekin vaihdettiin Surfersin maisemat siellä ollessa. Tykkään itse asiassa Gold Coastista paljonkin, Surfers ei vaan oo parasta Gold Coastia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Anna! Olipa kiva kuulla, että tekin ihastuitte Burleigh Headsiin. Tykkään itsekin tosi paljon Gold Coastin alueesta, mutta Surfers ei tosiaan ollut sitä itselleni mieluisinta antia. Onneksi siellä rantaviivaa riittää. :)

      Poista
  2. Hei kiitti vinkistä! Me just varattiin lennot Ausseihin ensi talvena, ja paluu olisi Brisbanesta, joten suunnitelmissa on varmaankin ainakin jonkin aikaa pelkkä rantalomailu. Ranta vaan on niin pitkä, ettei oikein tiedä mistä suunnittelun aloittaisi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. G'day Jenni ja tervetuloa Australiaan! Gold Coastin alueella tosiaan rantaviivaa riittää ja monien Australian parhaiden rantojen sanotaan sijaitsevan siellä, lisäksi alueella on paljon muitakin aktiviteettaja (vaelluksia, huvi- ja eläinpuistoja, viinejä yms). Sunshine Coast ja erityisesti Noosa on myös aivan ihana. Laita toki viestiä, jos kaipaat tarkempia vinkkejä! :)

      Poista
  3. Kiitos kasvissafkavinkistä, näyttää hyvältä! Pitää pistää tämä biitsi ylös. Australiaan haluan mahdollisimman pian!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos Lotta, ja tervetuloa Australiaan! Ihana uusi blogi muuten sinulla, oli ilo käydä tutustumassa! :)

      Poista
  4. Ihanan näköistä! Surfer's Paradise ei kyllä ollut minunkaan paratiisini, voi kun olisin tiennyt tästä rannasta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos, Terhi! Surfer's Paradise on jotenkin vaan niin ikoninen keskus Gold Coastilla, olin odottanut sitä kieli pitkällä ja sinne mekin ensin suuntasimme. Onneksi tuli testattua Burleigh Heads siellä lähistöllä Jasonin kollegan suosituksesta ja siihen me ihastuimme. Mahtavia Kreikka-vinkkejä ja tunnelmia sinulla blogissasi, oli ilo käydä lukemassa ja nyt tuli kamala ikävä Välimerelle. :)

      Poista
  5. Tuli mieleen näitä ruokajuttuja lukiessa, että mikä on tyypillistä aussiruokaa? Vai onko se sellainen idän ja lännen coctail grillauksineen ja riisiruokineen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Sarsa, ja kiitos hyvästä kysymyksestä! Tyypillinen aussiruoka on tosiaan sekoitus vähän kaikkea, englantilainen ja nykyään erityisesti aasialainen vaikutus ovat havaittavissa, ja suurimmista kaupungeista saa oikeastaan mitä tahansa. BBQ, meat pie, sausage roll, parmigiana, schnitzel, fish & chips, pavlova... Ihania alkukesän vihreitä tunnelmia sinulla muuten blogissasi, oli ilo käydä lukemassa - se alkukesän vihreys on kyllä aina niin upeaa aikaa Suomessa! :)

      Poista
  6. 60 kilometriä rantaa... No siinä riittäisi rantakävelijällekin taivallettavaa! En oikein osaa maata rannalla. Parasta on, jos voin kävellä vesirajassa. Jos samalla voi katsoa muodollisesti päteviä surffareita, mikäs sen parempi. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Annika! Gold Coastilla todellakin sekä rantaviivaa että muodollisesti päteviä surffareita riittää, lääh! ;)

      Poista
  7. Voi Australia, kuinka sua kaipaankaan. Tuli ikävä Queenslandiin. Kiitos näistä kuvista ja tunnelmista! Vaikuttais tuo intialainen vegebuffa ihan mun raflalta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos Rimma, ja terkut Australiasta! Vegebuffa oli tosiaan mainio löytö, missä tuli käytyä useammankin kerran.

      Poista